Rom dag 2

Vi började dagen med att avnjuta en god frukost för att sedan röra oss utåt på stan. Solen sken och värmde redan vid 9 och svetten började långsamt leta sig fram. Till att börja med gick vi till Pantheon, en riktigt häftigt byggnad! Speciellt innuti, wow!
 Vi gick sen vidare till Vatikanstaten och på vägen hittade vi fina vyer. Det är en cool sak med Rom att var man än gång är det något unikt och antikt. Precis som Oscar sa "Rom är ett levande museum".
 
Väl i Vatikanstaten och vid St Peterskyrkan var det mycket turister men vi stod ändå i kön för att komma in i kyrkan och det var värt det. Det var en otroligt stor kyrka med flera olika "rum" där bland annat munkar och nunnor satt. Häftigt att se något ur en annan kultur. Det var även flera områden bara Påven fick vistas på. Vi skickade också ett kort till mormor ifrån postkontoret där, mycket värt eftersom att det blir en speciell stämpel och ett härligt minne. 
Vi tog en lunch på en resturang och tog sedan en mellanlandning på hotellet innan mamma och jag gick ut och shoppade en stund. 
 
På kvällen fick vi tips ifrån receptionisten på hotellet att gå till en fantastisk resturang. Vi gick dit och WOW! Mozzarellan var helt underbar och likaså min lasange. Men toppen var helt klart Tiramisu som mamma tog. Helt underbar! Stället var väldigt mysigt och personlen var trevlig. Trattoria Tritone heter stället och dit kommer jag själklart återvända när jag åker tillbaka till Rom nästa gång. 
Underbar!